Troljetka

30 01 2014

Evo, sjedim već nekoliko minuta, i razmišljam, kako da počnem pisati ovaj tekst. I da li bi ga trebao uopšte i objavljivati. Jer, možda se nekom sve ovo učini pre-preteciozim, i smjesti me u kategoriju prepotentnih i lažljivaca. Možda.

A možda sve ovo nekog inspiriše, pa krene sličnim putem. Ili još bolje, pridruži mi se u pokušaju. Ha !!!

Pogledah naslov, možda mi i pomogne. 🙂

Planovi. I to planovi za sljedeće tri godine. A što baš tako. Pa, jednostavno jer mi je tako lakše. I zato što volim imati nekakvu tačku, događaj, kojem stremim, radi kojeg treniram, i prema kojem idem. Sa manje ili više uspjeha. I zaključio sam da mi je mnoooogo lakše ako imam jedan ili dva „glavna“ događaja u sezoni, i na kraju krajeva imam plan. Meni mnogo bolje, nego se rasipati između mnogih, i na neki način, lutati…

A i zato što ih, ovako javno objavljujući, postavljam u obavezujuće, jer…

…volovi se drže za rogove, a ljudi za riječ.

I tako, razmišljajući, nekad više, nekad manje, dozvoljavajući da srce bude prije razuma, nabrojah nekoliko događaja, oko kojih bi se potrudio, i na kraju krajeva, i učestvovao u njima. U sljedeđe tri godine.

Pa da počnemo.

2014. godina

Vesela, pripremna godina, za ono što se nadam, predstoji.

Prvi događaj na listi će biti učestvovanje u Fleche Velocio-u (timovi idu biciklom do jednog mjesta u Sloveniji), u organizaciji Randonneurs Slovenia, od 11. do 13. aprila 2014. godine. Znači, pasoš u džep, i na granicu. Da sad ne dužim ovde, napisan je čitav članak na Randonneurs Srpska – Fleche.si. koji je podigao i nešto prašine, inspirisao da se biciklisti i biciklistkinje prijave za učestvovanje.

fleche card

Sljedeći, doduše ne-biciklistički je, meni jako, jako drag – Beogradski maraton, 27. aprila. Budući da sam baš u Beogradu, izgubio svoju maratonsku „nevinost“, i budući da i pjesma kaže „…sjećam se prvog poljupca…“, moram ponovo do njega. A i zbog drugih. No, o tome u nekom drugom članku. I sad se sjetih, moram da popravim svoje vrijeme.

maraton-beograd foto-aleksandar-dimitrijevic

Beogradski Maraton 2103, foto Aleksandar Dimitrijević

Treći nije samo jedan, nego serija biciklističkih događaja. Zbog više razloga, ove godine imam namjeru odvesti punu Super Randonneur seriju breveta. I 200, i 300, i 400, i 600. I nadam se da će mi se, bar u nekim, pridružiti i svekoliki narod biciklistički.

I kao šlag na tortu, vrhunac ove sezone bi trebao biti, nešto što od milja zovem „Giro di Srbija“. 1000 km brevet, u organizaciji Randonneurs Srbija. 15. avgusta 2014. Budući da ruta još nije objavljena, evo i link do jedne rute, na osnovu koje će se izraditi i ova manja. 🙂 Samo da kažem da mi i nije jednostavno razmišljati o ovom. Nikad nisam ovo i ovoliko vozio. Mislim da me je malo i strah.  Uglavnom, 75 sati Srbije, 1000 km vožnje, i avgust. Biće to… olala.

1000

Medalja za završen brevet od 1000 km

Eto, toliko za ovu. Idemo na sljedeću. 🙂

2015. godina

Specijalna godina. Godina Pariz-Brest-Pariza.logo_vertical

Jedan od najvećih događaja u biciklističkom svijetu, koji se uz to održava svake četiri godine, je Pariz-Brest-Pariz. Randonneurska Olimpijada. Čitav svijet se skupi i vozi se. I pola Francuske izađe na ulice i drumove pomagajući biciklistima, sokoleći ih, da izdrže u svom naumu. Da odvezu 1200 km, u (80, 84) 90 sati.

Mislim da ći i ja biti na dva točka. Opet u avgustu, i to od 16. do 20.-tog avgusta 2015. godine.

Samo da kažem da su, na neki način, već počete pripreme za kvalifikacije, i priprema same logistike (šta, kako, kuda, koliko), godinu i po prije.

Tako da… zbog pravila o registraciji za PBP, moraću još jednom odraditi sve brevete iz Super Randonneur serije. Jednostavno, samo tako mogu da se prijavim, i da mi se odobri učestvovanje na ovom događaju. Pored ostalih 5-6.000 biciklista.

pbp95controlbook

PBP kontrolni karton

Veselo, veselo… 🙂

2016. godina

„…teško tvojim nogama, kakvu glavu nose.“ rekli bi stariji ljudi.

Transcontinental Race.

Trka od Londona do Istambula.

transcontinental_race

Nema rute, samo kontrolne tačke. Ove godine (2014,) su jedan kafić u Parizu, gdje je krenuo prvi Tour de France, Passo di Stelvio, i Lovćen. Okvirno 3200 km, vremenski limit je 14 dana.

Naravno, avgust je u pitanju, i 101 biciklista kreće sa Westminsterskog mosta u Londonu. Ujutro.

14 dana bicikla. Jedva čekam.

Eto, to bi bilo to. Još jednom, molim vas da ovo ne shvatite kao nekakvo hvalisanje, nego samo kao jedan plan, jednog bicikliste, koji želi da ostvari.

I koji bi mogao još nekog inspirisati na slično… 🙂

Hihiihi, samo nek’ je veselo. 🙂

Advertisements

Radnje

Podaci

3 responses

31 01 2014
Goran Stegic

Boze zdravlja i okretace se, nadam se…

1 02 2014
zeljkov

🙂

3 02 2014
Srđan

„a budale!“ 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s
%d bloggers like this: