Just Can’t Get Enough…

7 04 2011

…ili, ‘ajde da se malo vozimo…

Razmišljao sam da li da zovem na ovu vožnju, ili da je solo izvedem. A što da ne?

Kad je vrijeme baš, baš… lijepo, i zima lagano odlazi u zimski san, zašto se nebih baš, baš provozao, i malo se više umorio. A i pozvao poznate i nepoznate, da mi se pridruže, pa kako ko hoće… Tako je i nastala ova vožnja.

Sjedi Željko… ispred računara, prisjeti se svih onih lijepih mjesta sa prošlih vožnjica, spoji ih crvenom linijom, i to ti je to… I nemo j se žaliti da ti je kratko, da bi želio još. Mogu ljudi svašta da pomisle…

A kad je ruta tu, rekoh da napravim i “pozivni” poster, nebi li ova vožnja dobila na ozbiljnosti. Kao da dosad i nije ozbiljna. Nadam se da ćevam se svidjeti.

🙂

Sad je došlo na red da se napiše i par riječi o vožnji.

Da, nisam mislio da vozim(o) čitavo vrijeme. Dva su mjest za pauze. Prvo mjesto odmora, doduše ne predugačkog, je Trešnjik. Nakon nekolio uspona,i Starca Vujadina,  pa malo šume, pa malo guranja, Trešnjik se čini kao idealno mjesto da se malo odmori, pojede kakav sendvič, popijekoji gutljaj vode,i… nastavi.

…do sljedećeg odmora. A sljedeći bi trebao biti na jezeru, kod kasarne na Manjači. Ovde bi se napravila  malo duža  pauza, da se dođe do daha, i odmore, tad već, umorne noge.

Ostalo bi trebala biti vožnja.

A vožnje neće nedostajati.Od Staklenca ćemo ladano prema Čelincu, ali ćemo, tamo na jednom mjestu, preći preko pruge, i početi se vraćati prema Banja Luci, odnosno Veselom brijegu. A da nam bude i veselo, postaraće se dvije malo kvalitetnije uzbrdice. Da se noge malo pokrenu. Spuštanje je po makadamu, ne ravnom, već krivudavom i na dost mjest ispresjecanom kišnim kanal(čić)ima…

Poslije spuštanja sa Veselog, vozi se par metara po ravnom, pa skrenemo lijevo, ilagano prema Starčevici.Pa se spustimo doole, i, naravno, odmah se kreće prema Vox-u, i ulici Starca Vujadina. E, tu već počinje zabava. Ta ulica je početak offroad-a, penje se do Kote 61, odnosno Antene, odakle se pruža prelijep pogled na Banja Luku, pa preko Zmajevca, na Trešnjik. Kroz šumu. Pa na proplanak. Pravi MTB. Pravi.

Kad se malo odmorimo na Trešnjiku, krenuće se prema Šeheru, i to tako što ćemo se polako spuštati asfaltom do odvajanja lijevo,  prema šumskoj stazi, koja u serpentinama spusti bicikliste, a i pješake, do bazena u Šeheru. Da baš ne dolijevamo ulje na vatru spuštanjem, pored svih onih pješaka, do Rampe. A i preko serpentina je ljepše.

gore, dole... gore dole...

Nastavak je naravno brz. Brzo se dovezemo do Nule, ubacimo u nižu brzinu, i lagano satak pedalanja uzbrdo, prema Kolima. Brdo, šuma, asfalt. Nekih 8 km uzbrdice, ostalo u talasima. I tako lagano do Kasarne Manjača, do jezera. Odmor. A tu se već, pomalo, mogu sabrati utisci…

Kad se odmorimo, bar malo, vraćamo se do Kola, i kod škole skrećemo lijevo, i nastavljamo, preko Pervana, do raskrsnice koja vodi lijevo prema Bronzanom Majdanu, a desno prema Banja Luci. E, tu ćemo desno, prema kući.

Tu nam ostaje još jedan malo veći zadatak… da se popnemo do 12-tog. A kad se popnemo, 12 kilometara se pređe jako brzo. Sve je nizbrdo. Do mirisa civilizacije dolazimo već na Laušu, lagano.

Do Staklenca. I tu je kraj.

Što se tiče mape i visinskog profila, oni se nalaze na:

ridewithgps.com – Can’t Get Enough vožnja

Eto, šta vam kažem.

Pripremite se, ponesite i nešto hrane, jer će se ogladniti, odmorite se, naspavajte se, pa ćemo voziti.  Što se tiče dužine, voziće se bez nekih zadržavanja i zabušavanja, tako da se možemo i vratiti obavezama, i nekakvo je predviđanje da će se vožnja završiti za 8 sati (100km/15km/h = 7sati + 1sat odmora), tako da smo kod kuće u 17:00.

Za pumpe i rezervne gume, znate i sami…

Čekam vas…

Advertisements

Radnje

Podaci

2 responses

7 04 2011
Kico

Odlična MTB ruta…

7 04 2011
zeljko_v

🙂
Došlo proljeće, pa da se malo i umorimo…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s
%d bloggers like this: